Banen in de bouw

Bouwwerkzaamheden kunnen worden onderverdeeld in drie basistypes: woningbouw, aanleg van achtertuinen en commerciële bouw.

De commerciële aannemer is gewoonlijk een afzonderlijke entiteit, maar soms, wanneer hij met een cliënt samenwerkt, kan de aannemer een onderaannemer van de eigen organisatie van de cliënt zijn. Een andere mogelijkheid is dat de opdrachtgever de contractant verzoekt sommige of alle algemeen aanvaarde boekhoudnormen (Generally Accounting Standards – GAAP) voor zijn project uit te voeren.

Het hele proces begint met de klant, die zijn specifieke behoeften bekijkt, een ontwikkelingscontract opstelt met de contractant en de betaling overhandigt (indien betaald) op de overeengekomen datum. Sommige mensen zien dit nog steeds als een handdruk, een moment waarop beide partijen hun wederzijdse verwachtingen vaststellen, elkaars voorwaarden aanhoren en dan overeenkomen om verder te gaan. De juridische vorm van en contractuele overeenkomst wordt een “mijlpaal” genoemd, dat is het punt waarop de belangrijkste elementen (bv. kosten, termijnen, enz.) door elke partij worden vastgelegd en op schrift worden gesteld (als wettelijke documenten).

Bij bouwplaats werkzaamheden (of constructie op de bouwplaats) wordt een aannemer speciaal voor een bouwplaats ingehuurd. Het proces van de werkzaamheden op de bouwplaats begint met het inlichten van de werkverkopers en aannemers over de vereisten en de structuur van het project en het uitspreken van de vage en onduidelijke verwachtingen van de klant, het verstrekken van de benodigde werkvesten en andere veiligheidsuitrusting, het betalen van de benodigde arbeids- en aannemerskosten, het toezicht op de uitvoering van de bouwplaats materialen en het dagelijkse werk van de vakman. De belangrijkste functie van de werkvesten is het overbrengen van veiligheid, voorop. Deze vesten zijn kleur gecodeerd in geel, groen en in andere tinten, zodat de drager altijd zichtbaar is voor passerend verkeer. De zeven kernkleuren van het Hallmark zijn van dezelfde gedistingeerde tint, carbon-katoen, om de draag- en projectiekleuren te identificeren, en zeven in schoolkleuren om de volledige, goedgekeurde kleuren voor de andere zijde te verifiëren, ook van dezelfde tint, op de rug, van alle subcategorieën van de vesten. De opdrachtgever is het enige lid – de projectleider – dat dezelfde kleur s moet dragen. De kleur s worden volgens de standaardformule tot en met de Projectiekleur opgesteld, de binnenzijde van de rug s worden gevoerd en gestikt, en de versteviging wordt aan de materialen geïmpregneerd, zodat een uniforme samenstelling wordt gehandhaafd.

Aangezien dit de meest formele fase is, worden de juiste kleuren vervaardigd door speciale variabele zuiverheid controle. Bij voltooiing worden veiligheidsvizieren aangebracht voor de extra veiligheid van het zonnebrandmiddel.

Dit is dus de routine. De aannemer en de architect werken samen als een team om een veilige en kosteneffectieve structuur te creëren die lang zal meegaan met een hoge mate van veiligheid en isolatie.

Maar is het wel veilig? Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Australië en Nieuw-Zeeland heeft een standpunt over de kwestie van bedrijfsveiligheid en isolatie en heeft regels en voorschriften vastgesteld die in dit verband moeten worden nageleefd.

De Spoiler houdt rekening met drie aspecten van isolatie en de gebruikte isolatiematerialen en met de aanpassing en naleving van de wetgeving en normen:

1) Kwaliteit en veiligheid van de gebruikte isolatiematerialen.

2) Kwaliteit en veiligheid van de isolatieprestaties om te voldoen aan de isolatiemarkten (geproduceerd en verbruikt).

3) Kwaliteit en veiligheid van de isolatieprestaties.

De voorschriften veranderen om de 5 jaar en veranderingen in bouwtechnieken en installatiemethoden vereisen een betere kwaliteit en veiligheid van de isolatie.

Lees meer:
Veiligheidsadvies 
Veiligheidstraining 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.