De Makelaar

Huis te koop Hillegom

 

De onroerend-goedsector in Zuid-Afrika ontwikkelt zijn eigen voorwaardenpakket en een specifiek orgaan van makelaars, die alle geacht worden de richtlijnen van de sector in acht te nemen.

De makelaar is een katalysator voor de gestage verbetering van de waarde van onroerend goed in een bepaalde regio. Hij is de eerste die op de hoogte is van projecten voordat zij officieel worden gelanceerd, en als zodanig is hij ook verantwoordelijk voor lekken naar de media, indien een klant van mening is dat het project niet legitiem is. Makelaars ontvangen vooraf een commissie voor elke transactie die zij afronden. In ruil daarvoor biedt hij zijn eigen eigendom te koop aan, of verzekert hij de aankoop van een ander. Als de klant uiteraard de commissie betaalt, is hij wettelijk verplicht deze winst te delen met de makelaar.

Marketing van onroerend goed is een universele onderneming, of het nu op de Zuidafrikaanse markt is of elders in de wereld. Het vereist een nauwe samenwerking tussen verschillende instanties en partijen. De verschillende tussenpersonen die hierbij betrokken zijn – de verkoop- en verhuurmaatschappijen van woningen, de financieringsagentschappen, de vakmensen, de voorbereiders – hebben elk hun eigen taak en zij voeren hun opdrachten op een wederkerige manier uit.

Vastgoedonderzoek is veel meer dan het vinden van een perfect huis te koop tegen een prijs die iemand zich kan veroorloven, maar het nagaan of de betaalde prijs in overeenstemming is met de kwaliteit van het onroerend goed. Bovendien houdt het vaststellen van de “markt”-prijs ook een zekere mate van bescherming van de koper tegen te hoge prijzen in.

Makelaars in onroerend goed zijn, zoals de meeste beroepsorganisaties, geregistreerd en moeten een aantal richtsnoeren volgen. Zij nemen ook deel aan de verkoop van woningen en gebouwen; het belangrijkste samenwerkingsgebied is echter dat van de taxatie van onroerend goed. Een vastgoedmakelaar moet een geregistreerde beroepsbeoefenaar zijn, met een juiste vergunning (bv. bedrijfsvergunning) en een certificaat om als vastgoedmakelaar te mogen werken.

Zuid-Afrika telt praktisch duizenden vastgoedmakelaars – uit alle lagen van de bevolking. De beroepsorganisaties, zoals de GlassRaising Workshop of de Institution of Professional Estate Agents, houden er hun eigen gedragscodes op na. De gedragscode voor vastgoedmakelaars is echter vrij consistent van staat tot staat. Daardoor wordt het voor ongeschoolde agenten moeilijker om tot het beroep toe te treden.

Het is belangrijk vast te stellen welke soorten provisie een makelaar zal verstrekken, en waarvan (Wall synchronisatie, gemeentelijke tariefbonnen, BTW enz. hoewel de makelaar eerder een vast percentage dan een vast percentage zal ontvangen). Voor een langere periode kan de commissie worden verminderd, hoewel een vermindering geleidelijk zal zijn. Een normale vermindering van 5% van de provisie is van toepassing, maar voor projecten van langere duur kan het percentage meer of zelfs het dubbele bedragen dan men zou denken. Voor kleine projecten blijft de provisie over het algemeen vast.

 

LEES MEER : 

Makelaar Hillegom 

Huis te koop Hillegom

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.